Comparteix BebèNom

Ajuda'ns a escampar el nostre amor! Gràcies!

Facebook Twitter Google+ Pinterest Addthis

Què necessiteu quan arriba un nadó?

Articles essencials per recent nascuts

A part de l'amor, afecte, atenció, paciència i una llarga sèrie d'inmaterials, a continuació hem fet una llista d'articles essencials per nadons que us caldrà tenir abans del neixement. Us hem posat al costat de cada article un rang de preus mitjans orientatius per productes nous, i al costat alguns articles que pensem que presenten bona relació qualitat-preu a botigues en línia. Veureu que els enllaços són d'Amazon però molts d'articles venuts a la plataforma són de botigues locals que venen dins d'Amazon. Sentiu-vos lliures de recomanar-os qualsevol cosa que trobeu o que ens falti a la secció de comentaris.

Estalviareu molts diners si compreu algunes d'aquestes coses al mercat de segona mà o a través de familiars i amics.

En aquest llistat hem volgut deixar de banda roba i articles de farmàcia

Cadireta pel cotxe (~150 - 600€)

Si us deplaçeu amb cotxe us caldrà una cadireta. A l'hora de comprar una cadireta hi ha dues coses que haureu de mirar fonamentalment: Grup i sistema de subjecció.

El Grup no és res més que el rang del pes del nen. Durant els primers mesos de vida els nens han d'anar amb un sistema de subjecció del Grup 0. Per subjecció volem dir si la cadireta és subjecta únicament amb el cinturó del cotxe, o si per contra disposa de sistema ISOFIX (cal que el vostre cotxe en tingui).

Taula orientativa dels grups de cadiretes

Cabassos i maxi-cosi
Grup 0 0 - 10 kg Els nens viatgen en sentit invers a la marxa
Grup 0 i 0+ 0 - 13 kg
Cadiretes
Grup 1 9 - 18 kg Els nens viatgen en el sentit de la marxa
Grup 2 15 - 25 kg
Grup 3 22 - 36 kg

Cotxet de passeig amb cabàs (~180 - 1000€)

Tant per anar a peu com en cotxe, un cotxet us permet portar la criatura sense haver de carregar-lo a pes. Una opció és el cotxet Ibaby One amb cadira, cabàs, bossa amb canviador, parasol i bombolla de pluja, manillar ajustable en alçada i seient és reclinable en 4 poscions. Xassis d'alumini, lleuger i molt fàcil de plegar, dues rodes grans al darrere i dues petites al davant ideal per rodar-lo sobre qualsevol terreny. El nen pot anar mirant endavant o cap a vosaltres. Si necessiteu viatjar amb cotxe el cabàs és Grup 0 i porta un arnés de 5 punts. Un cop plegat ocupa 60cm x 77 cm pel que hi cap fàcilment al maleter. Un cotxet que habitualment valia 600€ ara està a la venda per qüasi la meitat de preu.

Motxilles i fulars (~20 - 100€)

Si opteu per anar a peu i voleu portar el bebè en contacte amb vosaltres necessitareu una motxila.

Extractor de llet (~120€)

La presa del pit no sempre és compatible amb el ritme de vida i per això a vegades és necessàri de fer ús d'un sistema d'extracció de llet materna. Per seguir donant llet natural (i gratuïta!) en aquests casos necessitareu un extractor, bossetes per emmagatzemar la llet i els biberons.

Contenidor pels bolquers bruts i recanvis (~20 - 60€)

El nens es canvien moltes vegades al dia i els bolquers es van acumulant. Si no voleu sortir a llençar les escombraries de forma continuada necessitareu un lloc on dispositar-los. La marca Sangenic (Tommee Tippee) disposa d'un contenidor especial amb uns cartutxos de plàstic antibacterià que elimina la mala olor dels bolquers i destrueix el 99% dels germens per contacte. El funcionament és simple, s'introdueix el bolquer al contenidor i aquest l'enrolla aïllant-lo fent-ne un saquet per cada bolquer. Quan el contenidor és ple en treureu tots els bolquers separats com si de "llonganissa" es tractés.

Termòmetre digital (~3 - 30€)

Eviteu-vos accidents amb un termòmetre clàssic de mercuri i opteu per un de digital. Podeu adquirir un termòmetre digital amb la punta flexible (perquè no es facin mal els nens) per uns 3€. Aquests models són els que veureu que fan servir a la majoria d'hospitals i clíniques.

Si disposeu de més pressupost podeu optar per un termòmetre infraroig on la temperatura es pren sense contacte amb el bebè en un sol segon. El marge d'error d'aquests darrers és de només 0,18ºC (és a dir, no res), tenen senyals acústics i emmagatzemen les darreres medicions de temperatura.

Monitors de vigilància (~30 - 150€)

Quan els nens dormen a la seva habitació és moment d'aprofitar a fer coses (o dormir!) i perquè els pogueu deixar desatesos és molt pràctic tenir un monitor per veure i/o sentir quan es desperta i plora. La diferència de preu és entre triar que ho hagi càmara o només l'audio (suficient).

Hamaca (~30 - 100€)

Tenir una hamaca us canviarà la vida. Permet tenir el nen o nena estirats per dormir o incorporats perquè es fixi en el que esteu fent i la podeu posar a qualsevol lloc. És important que l'hamaca sigui plegable perquè us la podeu endur a casa d'amics i que es pugui rentar. Els nens si es mouen es poden balancejar pel que encara que no dormin s'ho passen bé.

Banyera (~15 - 50€)

No necessitareu la banyera fins que el cordó no cau (uns 15 dies), passat aquest temps la opció més pràctica és utilitzar una banyereta de plàstic. No cal que us gasteu una fortuna, només necessiteu un recepient una mica ergonòmic que subjecti correctament el nen.

comments powered by Disqus